Общи условия

„ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА“ ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България.

Внимание! Счита се, че ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, които използват уебсайта www.miranda.bg се съгласяват изцяло с настоящите условия за ползване. Молим Ви прочетете ги внимателно!

Използване на сайта:
При използване услугите на www.miranda.bg ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава да спазва настоящите условия, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България, дори и да не са упоменати тук.

Съдържанието на сайта www.miranda.bg под формата на изображения и текстове, е със защитени авторски права. Използването им без писменото съгласие на ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА ООД е забранено.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да използва предоставените услуги на електронната книжарница на „ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА“ ООД както регистрирани, така и нерегистрирани (гости) ПОТРЕБИТЕЛИ.

Регистрирайки се в сайта www.miranda.bg ПОТРЕБИТЕЛЯТ предоставя своите лични данни доброволно. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има правото да промени своите данни или да пожелае профилът му да бъде закрит по всяко време. Съгласявайки се с настоящите условия, ПОТРЕБИТЕЛЯТ, който се регистрира в www.miranda.bg, позволява личните му данни да бъдат обработвани от ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА за осъществяването на доставка на поръчаните стоки или услуги.

ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА гарантира, че личните данни на регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ няма да бъдат предоставяни на трети лица за други цели, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

Приемайки тези условия, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да получава на предоставения от него e-mail, писма от www.miranda.bg във връзка с направените от тях поръчки, промени в профила, както и информация за промоции на продуктите на ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА.

Продукти:
В сайта www.miranda.bg са представени всички налични продукти на ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА. Информацията на всеки продукт включва цена с ДДС, отстъпка (при наличието на такава), подробно описание на продукта и допълнителна информация.


Изпълняване на поръчки:
Поръчки се изпълняват само при коректно и точно попълнени данни. Молим ПОТРЕБИТЕЛИТЕ да проверяват въведените от тях данни преди приключване на поръчката. При завършване на поръчката ПОТРЕБИТЕЛЯТ ще получи e-mail, с който се потвърждава, че поръчката му е в процес на обработка.

При непредвидени обстоятелства (като изчерпан тираж и други) ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА си запазва правото да отмени изпълнението на поръчка. В тези случаи ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯТ в рамките на 3 работни дни след получаването на поръчката на посочените от ПОТРЕБИТЕЛЯ телефонен номер и/или e-mail адрес.


Работно време:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да заявява поръчки в www.miranda.bg всеки ден от седмицата, 24 часа в денонощието.

Работното време за консултации на www.miranda.bg е:

Понеделник – петък: 9:30 – 17:00 ч.

Съботa и неделя – почивни дни, в които не се обработват и изпращат поръчки.

Консултации по телефон и/или e-mail могат да бъдат извършвани в указаното работно време.

За връзка със служителите на www.miranda.bg може да използвате телефон 0882 287 102 или e-mail: info@miranda.bg


Условия за доставка:
– ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА работи с куриерска фирма „Спиди“.

– Доставките се извършват до 3 работни дни.

– www.miranda.bg не носи отговорност в случаи на забавяне на поръчки по вина на куриерска фирма „Спиди“.

– Направените поръчки до 14:00 часа в работен ден, се обслужват в рамките на същия ден.

– Направените поръчки след 14:00 часа, се обработват на следващия работен ден.

– Направените поръчки през почивните дни (събота и неделя), както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

– ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА си запазва правото да удължава срока за изпълняване на поръчките до 5 работни дни. При удължаване на срока над 5 работни дни ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА се задължава да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за тези промени.

 

Цена на доставка:

– до личен адрес – 7.00 лв
– до офис на „Спиди“ – 5.00 лв
– БЕЗПЛАТНА доставка при поръчка над 70.00 лв


Рекламация:
Според закона за защита на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и правилата за търговия, ПОТРЕБИТЕЛЯТ, пазарувал в www.miranda.bg, има право на рекламация при фабричен дефект на продукта или констатирано нараняване получило се преди пристигането до ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да се възползва от правото на рекламация до 2 седмици след закупуването на продукта. При предявяване на рекламация ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на замяна на стоката и с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, ПОТРЕБИТЕЛЯТ доплаща разликата. Разходите по допълнителните доставки при констатиране на дефект в артикула преди пристигането му при ПОТРЕБИТЕЛЯТ се поемат от ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има правото на връщане или на замяна на закупен артикул до 14 дни след закупуването му. Връщането трябва да е с касовата бележка, оригиналната опаковка и продуктът трябва да е с ненарушен търговски вид. Разходите по допълнителните доставки в този случай са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

Настоящите общи условия на www.miranda.bg може да бъдат променяни и актуализирани без изричното уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Препоръчва се периодичното преглеждане на общите условия за избягването на недоразумения при работата с www.miranda.bg. ИЗДАТЕЛСТВО МИРАНДА не носи отговорност, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е прочел и спазил актуалния вариант на общите условия.

Дата на последна актуализация:

04.01.2024г.